Tuinverlichting voor zomer én winter

Natuurlijk is de maan alleen niet voldoende als sfeerverlichting voor de tuin. Tijdens warme zomeravonden op het terras is extra tuinverlichting onmisbaar. Maar sfeervolle tuinverlichting is zeker ook wenselijk tijdens de wintermaanden wanneer de tuin vanuit de behaaglijke huiskamer wordt bekeken. Te vaak ervaren we de wintertuin nog als een donker gat en gaan de gordijnen dicht bij het vallen van de avond. Het tuinontwerp, waaraan vaak veel aandacht is besteed, gaat zo geheel verloren in die donkere wintermaanden. En dat is een gemiste kans!

Voorbeeld van tuinverlichting

Verlichting is een wezenlijk onderdeel van uw tuin

Tuinverlichting kan ook dienen om de vormgeving te versterken en net als bij beplanting is het hier van belang de juiste keuzes te maken. Zo is het in de winterperiode belangrijk de dieptelijnen te beschijnen of een kunstwerk, verscholen in de begroeiing, door een onzichtbaar spotje uit te lichten. Vanuit de huiskamer valt er zo volop van te genieten. In de zomer, wanneer het leven zich vooral ook buiten afspeelt, verdient het aanbeveling om in de beplanting rond het terras tuinverlichting te verwerken. Ook de vijver, die juist in deze periode een hoofdrol vervult, mag tijdens de lange zomeravonden gezien worden.

Een grillig groeiende solitairboom mag zelfs het hele jaar door met tuinverlichting worden beschenen. Tuinverlichting met bijvoorbeeld twee spotjes werkt hierbij beter dan alleen één spotje. Het licht van twee lampen zorgt voor een spannender totaalbeeld en een minder harde schaduw. Het gegeven dat niet alleen het licht maar óók de schaduw een belangrijke rol speelt, wordt nog al te vaak onderschat!

Voorbeeld sfeerverlichting

Tuinverlichting kan ook dienst doen als oriëntatie; als ‘bewegwijzering’. Verlichte traptreden en vijverranden vormen zo geen struikelblok meer tijdens een nachtelijke wandeling en het bezoek vindt zonder gevaar voor eigen leven de weg naar de ingang van het huis en terug. Een bijkomend voordeel van tuinverlichting met lichtstralen die laag bij de grond blijven, is de intieme, sprookjesachtige sfeer die kan ontstaan door de afwisseling van getemperd licht en schaduw.

Tot slot is de moderne inbraakwerende tuinverlichting vaak voorzien van een signaleringssysteem waardoor de lamp alleen aanspringt wanneer een infrarode straal onderbroken wordt. Dat is een prettige bijkomstigheid aangezien het felle licht van deze tuinverlichting niet bijdraagt aan een sfeervol avondje in de tuin.

Een bezoek aan de showroom van Van Raaijen is een kennismaking met de tuin van nu. Daar vindt u een uitgebreide selectie tuinverlichting.

Voorbeeld functionele verlichting

De tuinverlichting in de foto’s is van het merk Royal Botania.

Een bezoek aan de showroom van Van Raaijen is een kennismaking met de tuinverlichting van nu. Kom eens langs of neem contact met ons op: 036-5470288.

<-- Start of the PAGEPERSON Javascript for video: Video 1 --> <-- End of the PAGEPERSON Javascript --> <-- Start of the PAGEPERSON Javascript for video: Video 2 --> <-- End of the PAGEPERSON Javascript --> <-- Start of the PAGEPERSON Javascript for video: Video 3 --> <-- End of the PAGEPERSON Javascript --> <-- Start of the PAGEPERSON Javascript for video: Video 4 --> <-- End of the PAGEPERSON Javascript --> <-- Start of the PAGEPERSON Javascript for video: Video 5 --> <-- End of the PAGEPERSON Javascript --> <-- Start of the PAGEPERSON Javascript for video: Video 6 --> <-- End of the PAGEPERSON Javascript --> <-- Start of the PAGEPERSON Javascript for video: Video 7 --> <-- End of the PAGEPERSON Javascript --> <-- Start of the PAGEPERSON Javascript for video: Video 8 --> <-- End of the PAGEPERSON Javascript -->