Drie decennia vakmanschap in Almere

Het is 1 september 1983 als we onze eenmanszaak ‘Van Raaijen Bestratingen’ starten. In de jaren ‘80 groeien we in korte tijd, tegen de stroom in, uit tot een volwaardig bestratingsbedrijf met een vaste kern opdrachtgevers. Tuinen bestaan in die tijd nog voornamelijk uit een heg en een grasveld. Wel is het tuinieren dan al in opkomst in Nederland.

In de jaren die volgen dragen we met ons bestratingsbedrijf letterlijk een flink steentje bij aan de groei van Almere. Menig plein en parkeerplaats worden aangelegd en onze medewerkers zijn trots op wat we samen van de Almeerse polder maken. Door het complete aanbod in verhardingen, grondwerk en riolering wijzigen we onze bedrijfsnaam in Van Raaijen Infrastructuur.

De groeiende vraag naar een totaaloplossing is in 1997 aanleiding voor de oprichting van Van Raaijen Hoveniers. Begin deze eeuw groeien we door tot een veelzijdig hoveniersbedrijf dat kwalitatieve buitenruimtes (van klein tot groot) ontwerpt, aanlegt en onderhoudt. In zowel nieuwe als bestaande wijken van Almere – een ook in Amsterdam en ’t Gooi – liggen inmiddels vele tuinen van onze hand.

Vanaf de start in het Almeerse zand- en kleigebied hebben we onze bedrijven van de grond af aan op kunnen bouwen waarbij we de nodige moeilijkheden en uitdagingen samen hebben overwonnen. Met oprechte betrokkenheid willen wij een nadrukkelijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de openbare ruimte en het buitenleven in Almere. Ook na ruim dertig jaar ondernemerschap blijven we vernieuwen en investeren in opleiding en scholing van ons sterke team met vakkundige medewerkers.

Met liefde voor het vak en een flinke portie doorzettingsvermogen geven we richting aan onze bedrijven samen met onze zoon Mark, dochter Nanda, schoonzoon Leslie en ruim twintig medewerkers waarvan een aantal al tientallen jaren in dienst zijn. In ons familiebedrijf lopen voor ons de rol van vader, moeder, (schoon)zoon en dochter parallel aan die van directeur en medewerker.