Tuinonderhoud? Technische snufjes!

Niet voor niets is menig moderne tuin vandaag de dag voorzien van nogal wat elektronica. Denkt u hierbij aan tuinverlichting, een reinigingsinstallatie voor de vijver, vijververwarming, een fontein of beregeningsinstallatie. De overeenkomsten van deze hulpmiddelen: ze zijn onverwacht handig en veelzijdig. Met de juiste tuindomotica kunt u deze techniek op afstand besturen en beïnvloeden. Dat kan nodig, handig en prettig zijn!

Stel, u bent een paar weken op vakantie en het regent aanhoudend in Nederland. Hoe prettig is het dan dat uw besproeiingssysteem automatisch uitschakelt? Of bij tropisch weer juist automatisch opschaalt? Kortom, u hoeft zich geen zorgen te maken vanuit uw luie stoel op uw vakantiebestemming.

En de tuinverlichting? Die schakelt automatisch met e-Domotica door gebruik te maken van vaste tijdschema’s. Of nog beter, gebruik de mogelijkheid om rond zonsondergang en zonsopkomst verlichting te schakelen. Dit is mogelijk in zowel verlichtingsgroepen als individueel.

Een gazon als een tapijt

Hoe fijn is dat? Een maairobot voert het tijdrovende maaiwerk voor u uit. Het gazon wordt, op een vaste afstand van de rand, in de grond afgebakend met een draad. De robotmaaier blijft binnen het met de draad afgebakend gebied. Zodra de maaier de draad detecteert, keert hij om en maait verder in een andere richting. De robot gaat zelf maaien op de tijd die geprogrammeerd is. En als de batterij bijna leeg is, of de werktijd is verstreken, dan zoekt de maaier zelf het oplaadstation weer op. Doordat de robot het gras veel vaker maait dan één keer per week, blijft de grasmat mooier. Onkruid krijgt minder kans en de bodem wordt rijker. De gemaaide grassprietjes worden namelijk snel als compost opgenomen door de bodem. Het gazon lijkt wel een tapijt!

Sfeervolle tuinverlichting

Sfeer, functionaliteit en veiligheid zijn de belangrijkste redenen om tuinverlichting aan te leggen. Als uitgangspunt is er altijd als eerste de vraag of iets belicht of verlicht dient te worden. Bij de realisatie van een nieuwe tuin vormt naast de ontwerptekening en het beplantingsschema ook de tekening met elektrische bedrading een wezenlijk onderdeel.

In de Nederlandse zomer gaat de zon tussen 21:30 en 22:00 uur onder. Het is natuurlijk mogelijk om de kaarsen op tafel te zetten, maar u kunt ook kiezen voor sfeervolle tuinverlichting. Daar heeft u gedurende alle seizoenen veel plezier van. We kunnen verschillende plekken en beplanting in de tuin uitlichten en zo verschillende sferen creëren. Zo verlengt u die zomerse avond zeker met een paar uur. Gaat u voor duurzaam? Kies dan voor LED verlichting. Zo geniet u ook nog eens verantwoord.

De tuinslang is passé

Hoe houd u beplanting in topvorm zonder er veel tijd aan te moeten besteden? Door regelmatig hoveniers langs te laten komen voor het schoffelen en snoeien? Dat kan natuurlijk. Maar technische snufjes helpen ons ook een handje mee. In tuinen waar wij beregeningsinstallaties aanleggen is de tuinslang passé. Nooit meer zelf met de tuinslang in de weer om de beplanting een fris buitje te geven. Een volautomatisch systeem is afgestemd op de waterbehoefte van de planten. Jonge aanplant heeft bijvoorbeeld meer water nodig dan oudere planten. En tijdens uw vakantie loopt de automatische beregening gewoon door. Eén ding is zeker: een uitbundig groene tuin wacht u bij thuiskomst op.

 

Zomerse klanken in de tuin

Wat is een avond zonder muziek? Maar dan wel graag zonder de grote speakers die we vroeger in de tuin zagen hangen. Draadloos muziek weergeven, waar u dat maar wilt. Dat kan met de Soundcast apparatuur die u met een tablet of smartphone vanuit uw loungebank kunt bedienen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van tuintechniek? Breng een bezoek aan onze showroom waar we u uitgebreid kunnen informeren. Vul het contactformulier in of bel even op nummer 03654 70 288.

Naar het contactformulier