Tuinontwerp: persoonlijk maatwerk

De tuin is behalve om naar te kijken vooral een buitenruimte om in te leven. Een plek om tot jezelf te komen, waarin je alle dagelijkse beslommeringen even kunt vergeten. Meer dan ooit is een tuin iets persoonlijks; maatwerk dus.

Een goed tuinplan is daarbij een erg belangrijk vertrekpunt. Deze vertaalslag van alle tuinwensen op papier voorkomt dat we zaken over het hoofd zien. Wij werken in de basis met zeer uitgebreide tuinontwerpen die een uitstekende basis vormen voor de aanleg. Bij meer complexe situaties werken we technische tekeningen uit tot op elk detailniveau.

Behalve om gazon, terras en planten gaat het bij het ontwerpen van een tuin ook om de keuze van het passende tuininrichting. Onze tuinontwerpen bestaan dan ook niet alleen uit een ontwerp van een tuin; wij werken ook een inrichtingsplan uit van alle leefruimtes die zich in de tuin bevinden.

Waarom een tuinontwerp? Hoe ontdek ik wat ik wil?
Lees er alles over in ons nieuwe eMagazine (gratis)
Inclusief: Checklist Tuinontwerp!

Bovenaanzicht tuinontwerp

Onze werkwijze

Een tuin weerspiegelt altijd iemands persoonlijke eisen en wensen. Dit betekent dat wij eerst op zoek gaan naar uw (tuin)gevoel. Onze ontwerpster bespreekt – in onze showroom – diverse stijlen en sferen aan de hand van ‘moodboards’. Natuurlijk bekijken we ook de situatie ter plekke; een goed tuinontwerp past immers bij u én de omgeving. Op basis van dit eerste gesprek ontvangt u een offerte op maat.

Perspectiefschets in 3d (ruimtelijke impressie)

Wie ontwerpt uw tuin?

Onze vaste ontwerpster Manon van Dis verzorgt het tuinontwerp. Wij werken ook regelmatig samen met andere gerenommeerde tuinarchitecten en –ontwerpers uit het hele land. Zo hebben wij de aanleg verzorgd van tuinen die zijn ontworpen door Robert Broekema, Modeste Herwig, buro Mien Ruys en Wolterinck’s Garden & Landscape.

Na uw opdracht voor het tuinontwerp, gaat onze ontwerper voor u aan de slag. Tijdens de vervolgafspraak in onze showroom presenteren we u het voorlopige tuinontwerp. Hierbij gaan we dieper in op het tuinplan, de materialen en de beplanting. Vervolgens werken we het tuinontwerp uit tot het definitieve ontwerp op schaal, compleet voorzien van het beplantingsplan, materialen, verlichting en eventuele bouwwerken. Op basis hiervan kunnen we u een exacte aanbieding doen voor de aanleg van uw nieuwe tuin.

Het eindresultaat na aanleg van de tuin

Wilt u meer informatie over het ontwerpen van uw tuin? Vul het contactformulier in. U kunt ook telefonisch contact opnemen via nummer 036 54 70 288.

Naar het contactformulier