Het beplantingsplan

Een tuin ontwerpen is iets anders dan het maken van een beplantingsplan. Vergelijk het met het bouwen van een huis om het vervolgens in te richten. Een beplantingsplan vraagt om creativiteit en een grote dosis plantenkennis. Zoals een huis een eigen karakter krijgt met meubels, wanden en vloerbedekking, krijgt elke tuin persoonlijkheid met een eigen beplantingsplan.

Oneindige combinaties

Geen enkel beplantingsplan is hetzelfde. Dat kan ook niet want elke tuineigenaar heeft zijn eigen wensen, elk huis is anders qua architectuur en elke tuin heeft zijn eigen grondsoort. Wij weten welke planten het best groeien in uw tuin en kunnen indien nodig een bodemonderzoek doen. Natuurlijk speelt ook de zonnestand een rol en kan wind een belangrijke invloed hebben op de beplanting. Als er al bestaande beplanting aanwezig is dan zoeken wij de best mogelijke oplossingen om hierop aan te sluiten. Wat mag weg en wat blijft staan? Dit alles maakt dat het aantal plantcombinaties oneindig is. Wij helpen u graag met onze kennis van planten en bomen.

Klik hier voor een voorbeeld van een professioneel beplantingsplan!
beplanting-voor

beplanting-na

Een beplantingsplan voor alle seizoenen

Wie kiest voor een goed afgewogen beplantingsplan, zorgt ervoor dat er elk seizoen wat in de tuin te beleven valt.

De kleurrijke winter

Een wintertuin hoeft niet saai te zijn. Wat kleur betreft, is er heel veel mogelijk. Een boeiend voorbeeld van een beplantingsplan voor de wintertuin bevat winterbloeiers, vaste planten met een mooi wintersilhouet, heesters met kleurrijke takken en bomen met opvallend gekleurde stammen.

beplantingsplan in de winter

De veelbelovende lente

In elk beplantingsplan dient de lente prominent aanwezig te zijn. Een voorbeeld van zo’n beplantingsplan bevat natuurlijk bollen. Van in januari bloeiende sneeuwklokjes tot in mei bloeiende late narcissen. Daarnaast is er keuze uit tal van vroegbloeiende vaste planten, heesters én bomen.

Beplantingsplan lente

De overdadige zomer

De keuze aan planten die in de zomer hun pracht tonen, is overdadig. Bij het maken van een beplantingsplan voor zo’n tuin is het vooral zaak vaste planten te gebruiken die stevig overeind blijven staan. Daarnaast moet er aandacht zijn voor bloemvormen én bladstructuren maar vooral ook voor planten die na hun bloei nog sierwaarde hebben.

Beplantingsplan zomer

De spectaculaire herfst

In de herfst is het tuinseizoen nog lang niet voorbij. Een afgewogen beplantingsplan zorgt ervoor dat de tuin juist dan nog voor spektakel zorgt. Dat kan behalve met mooie zaaddozen en opvallende vruchten en bessen natuurlijk ook met de vele vlammende herfsttinten van vaste planten, heesters én bomen.

beplantingsplan herfst

Van Raaijen beschikt over een uitgebreid overzicht van referentieprojecten. Vul het meer informatie formulier in of neem contact met ons op: 036 54 70 288.

Naar het contactformulier