Tuinontwerp Almere

Al vele jaren ontwerpt Van Raaijen Hoveniers tuinen in en rond Almere. Diversiteit staat daarbij centraal want elke eigenaar heeft zijn eigen wensen en elke woning vraagt om een specifieke benadering. Bodemgesteldheid, grondwaterstand en wind spelen daarbij een rol, net als de aanwezige bebouwing en niet te vergeten bestaande beplanting.

Tuinontwerp in Almere vraagt om expertise

Zeker in en rondom Almere vraagt het maken van een tuinontwerp om de nodige expertise. Zo bepalen hier zware kleigrond en een hoge grondwaterstand de keuze van de beplanting. Daarnaast staan wind en water als vanzelfsprekend hoog op de lijst van aandachtspunten omdat deze beiden nadrukkelijk aanwezig zijn. Alles draait dus om beschutting waarmee we de tuinbezitters en de beplanting een comfortabele (leef)omgeving kunnen bieden. U ziet, het maken van een tuinontwerp in de regio Almere vraagt om kennis van het poldergebied. Op basis van tientallen jaren ervaring helpen wij u graag.

almere-beschut

Almere, stad van architectuur

Binnen de architectuur valt er in Almere en omgeving veel te genieten. Geen huis is hier hetzelfde. Wat dat betreft is in Almere echt alles mogelijk. Een huis onder architectuur verdient een tuin onder architectuur. Wij weten als geen ander toptuinen te ontwerpen die optimaal aansluiten bij de bebouwing en omgeving.

Tuinen aan het water, kenmerkend voor Almere

Almere is een waterrijk gebied. Bij open tuinen aan het water is dat voor het maken van een tuinontwerp een belangrijk aandachtspunt. Toch moet er in elk tuinontwerp altijd, behalve aandacht voor beschutting, ook de mogelijkheid zijn om op een aangename manier juist contact te hebben met water. Wij hebben hier vele oplossingen voor.

Winderige zijtuin wordt relaxtuin door plaatsing van een pergola met daarin een plexiglas windscherm

De juiste plant op de juiste plaats

Zware klei en de altijd aanwezige wind zijn in Almere belangrijke aandachtspunten bij het ontwerpen van een tuin. Maar het zijn zeker geen beperkingen! De juiste plant op de juiste plaats is telkens weer het uitgangspunt om jarenlang tuinplezier te kunnen garanderen. Wij hebben de deskundigheid in huis om elk tuinontwerp om te toveren naar de tuin van uw dromen.

 

 

Bent u benieuwd naar onze ontwerpideeën voor uw tuin in Almere? Stuurt u ons een bericht via de contactpagina of belt u ons op nummer 036 54 70 288.

Naar het contactformulier